Våre kurs

Påmelding

Se gjeldende timeplan.
Se kommende arrangementer på facebook

Kontakt aktuell yogalærer på e-post for påmelding:

Line: line@inspireyoga.no
Maja: maja@inspireyoga.no
Miriam: miriaminspireyoga@gmail.com
Ruth Ester: ruthinspireyoga@gmail.com
Torgunn: torgunn@balanseilivet.no
Jenny:  jennysv@me.com
Janette:janette76@gmail.com
Linn-Beate:linninspireyoga@gmail.com

Les mer om yogalærerne våre på forsiden.


Utstyr

InSPIRE yogastudio har ulike matter, ullpledd og meditasjonsputer som du kan låne.
I tillegg kan du nyte en kopp te, mandler og rosiner før eller etter klasse.


Våre kurs

Se gjeldende timeplan.
Se kommende arrangementer på facebook

 

Beskrivelser av våre kurs:


Virya Yoga

Viryayoga er en spennende ny dynamisk yogaform med fokus på biomekanikk. Gjennom yogaserier får du en morsom, tøff og balansert yogatrening med små filosofiske tema i hver klasse. Klassene er delt opp i trinn 1, 2 og 3 etter vanskelighetsgrad men det er også rom for å tilpasse øvelsene og modifisere innen hver enkelt klasse. Det blir lagt vekt på at hver og en får mulighet til å ta hensyn til egen kropp, lytte innover og trene på et nivå som ivaretar den enkeltes behov.


Virya puls

Virya, fra sanskrit, betyr energi, entusiasme og glede. Puls, fra latin (pulsus), betyr slag/støt, altså rytmisk variasjon i blodstrømmens trykk og hastighet i arteriene, fra hjertet og rundt i kroppen! Det må jo være en god kombo. Vi starter alle timer med en pranayama, pusteøvelse og litt hverdagsfilosofi hodet må jo også få lov å jobbe litt. Så følger vi viryaens 10 moduler og avslutter med meditasjon og hvile. Dette kurset passer for deg som har endel yoga praksis fra før, øvet.


Yin Yoga

I Yin Yoga holder vi stillingene i 3 til 10 minutter. Vi tøyer musklatur og bindevev mens vi slapper mest mulig av i kroppen. I disse timene roer vi helt ned og fokuserer på pust og tilstedeværelse. Når vi tøyer stimuleres veskeproduksjon i muskler og bindevev og motvirker at vi blir noen tørrpinner.


Kundalini Yoga

Kundalini yoga er en flere tusen år gammel yogatradisjon som kombinerer asanas (stillinger), pusteteknikker, mantra, øyefokus, kroppslåser, mudra og meditasjoner for å styrke nerve-, immun- og hormonsystemet. Kundalini yoga jobber med å vekke din livskraft og øke din bevissthet.

Kundalini Yoga er en helhetlig og transformerende yogaform som tilbyr enkle men effektive teknikker som gir deg tilgang til å revitalisere din livskraft, Prana. Yogaformen blir ofte kalt for «bevissthetens yoga» og ordet Kundalini betyr «vår kreative livskraft til vår ubegrensede bevissthet»

Kundalini yoga tilbyr mange ulike asanas (fysiske øvelser), pranayam (pusteteknikker) og meditasjoner som styrker den fysiske kroppen, gir deg mental klarhet og rolig sinn. Når du opplever indre ro får du også tilgang til ditt indre kompass, din intuisjon og til ditt sanne autentiske jeg.

Noe som kanskje skiller Kundalini fra andre yogaformer er bruken av mantra, teknologien om lydvibrasjoner som påvirker tankemønstre i positiv retning.

En tradisjonell Kundalini-klasse består av å tone inn, et kriya (yogasett), avspenning, meditasjon og tone ut. Hver klasse har nye tema og øvelser og dette gjør at kursene alltid er åpne for nye deltakere og nybegynnere.

Yoga is not about touching your toes, it`s about what you learn on the way down
- Jigar Gor


MediYoga

MediYoga (før Medisinsk Yoga) har sitt utspring fra Kundalini tradisjonen og er en yogaform som ble utviklet i Sverige med utgangspunkt i forskning på bruken av yoga og meditasjon ved sykdom eller rehabilitering. Men du trenger ikke være eller ha vært syk for å kunne praktisere eller ha effekt av denne rolige og meditative yogaformen. MediYoga er en holistisk teknikk som balanserer det fysiske, mentale og emosjonelle aspektet og ser hele mennesket under ett. Ved hjelp av øvelser, meditasjoner og bruk av mantra styrker du nervesystemet, hjelper blodsirkulasjon, styrker kjernemuskulatur og øker bevegeligheten, balansere hormonsystemet, styrer immunforsvaret og øker din vitalitet og indre ro.

En MediYoga klasse består som oftest av inntoning, et yogaprogram, avspenning, meditasjon og uttoning.


Slyngeyoga SuperSwing

Slyngen gir en flott hjelp til å styrke, stabilisere og strekke. En god og myk ryggsøyle er viktig og ved hjelp av tyngdekraften og slyngen oppnår vi dette deilige "rommet" mellom virvlene. Den trygge støtten som slyngen gir i posisjoner som bla. hodestående og skulderstående virker beroligende og avstressende.

Vi tar med oss yogaen opp fra matta og inn i slyngen. Slyngen er med på å stabilisere, styrke og strekke muskulaturen på en trygg og god måte. En god og myk ryggsøyle er viktig og ved hjelp av tyngdekraften og slyngen oppnår vi dette deilige 'rommet' mellom virvlene. Den trygge støtten som slyngen gir i posisjoner som blandt annet hodestående, håndstående og andre oppnedposisjoner, virker beroligende og avstressende.


Light Flow

Yoga Flow er en dynamisk yogaform, hvor posisjonene utøves i en flyt bundet sammen av pusten. Kombinasjonen av tradisjonelle yogaøvelser, og nyere øvelser gir et godt grunnlag for denne timen. Du får trent opp balanse, konsentrasjon, koordinasjon og smidighet. Yoga kan være en mental avkobling fra en stresset hverdag, som igjen kan gi masse energi.


Nivå 2

Kursene på nivå 2 er beregnet på de som har litt erfaring med yoga. Hensikten med kurset er å styrke kjerne muskulaturen og dermed kroppsholdningen - samtidig med at vi skal undersøke noe mer avanserte posisjoner. Vi introduserer inversjoner og armbalanser med det vil alltid bli modifikasjoner til de mer "avanserte" stillingen. Timen starter et lite filosofisk tema of avslutter alltid med avspenning.


Avansert

Dette er en dynamisk klasse hvor vi flyter mellom stillingene. Noen ganger veldig rolig og andre ganger med litt mer ”tempo”. Det vil være ulikt fokus for hver klasse men vi er innom både armbalanser og ulike former for hodestående på dette kurset. Det er et lite filosofisk tema hver gang, noe man kan ha med seg på den lille reisen hver yogaklasse er. Dette er en yogaøkt for de som har reist en stund både i det indre og det ytre yogalandskapet.


Andre kurs og workshops

 

Vi arrangerer også andre kurs, workshops og retreats.

Følg også med på vår facebookside.