Våre kurs

Nivå 2

Kursene på nivå 2 er beregnet på de som har litt erfaring med yoga. Hensikten med kurset er å styrke kjerne muskulaturen og dermed kroppsholdningen - samtidig med at vi skal undersøke noe mer avanserte posisjoner. Vi introduserer inversjoner og armbalanser med det vil alltid bli modifikasjoner til de mer "avanserte" stillingen. Timen starter et lite filosofisk tema of avslutter alltid med avspenning.

 

Light Flow

In this course we practice vinyasa yoga and Virya yoga with emphasis on proper alignment and safety in the yoga practice. Modifications of poses will be given to suit any level and to allow the yogis to progress in their practice safely. It is a great course for anyone looking to get back to the basics of yoga. The instruction will be in English and Norwegian.

 

Avansert

Dette er en dynamisk klasse hvor vi flyter mellom stillingene. Noen ganger veldig rolig og andre ganger med litt mer ”tempo”. Det vil være ulikt fokus for hver klasse men vi er innom både armbalanser og ulike former for hodestående på dette kurset. Det er et lite filosofisk tema hver gang, noe man kan ha med seg på den lille reisen hver yogaklasse er. Dette er en yogaøkt for de som har reist en stund både i det indre og det ytre yogalandskapet.

 

Yin Yoga

I Yin Yoga holder vi stillingene i 3 til 10 minutter. Vi tøyer musklatur og bindevev mens vi slapper mest mulig av i kroppen. I disse timene roer vi helt ned og fokuserer på pust og tilstedeværelse. Når vi tøyer stimuleres veskeproduksjon i muskler og bindevev og hindrer at vi blir noen "tørrpinner". Det vil også være et filosofisk tema hver gang.

 

Kundalini Yoga

På dette kurset er temaet våre 7 Chakra. Vi utforsker denne mystiske verden og lærer om Chakraenes betydning, deres tilknytning til den fysiske kroppen og hvilke kjennetegn og typiske tilstander du kan befinne deg i hvis de er i balanse eller ubalanse. Vi skal gjøre ulike Kriya og meditasjoner slik at du kan få en dypere opplevelse og bevissthet rettet mot hvert enkelt Chakra.

Hva er Chakra: Chakra kan beskrives som roterende "energi-virvler" som ligger fra bunnene av ryggraden og til toppen av hodet. De tre nederste Chakraene representerer de fysiske, emosjonelle og mentale sentrene mens de tre øverste representerer de spirituelle. De nedre og øvre Chakra integreres inn i hverandre i det 4 Chakra, hjertechakra.

Plasseringene av Chakraene ligger nært vårt hormonsystem slik ar stimuli og bevissthet kan gi effekt og endring på fysisk nivå ved at kjertlene skiller ut hormoner. Man kan ikke bevise Chakraenes eksistens, mens teorien om de er tusenvis av år gammel og har gitt oss verktøy som kan gi dyp innsikt i vår identitet.

Du trenger ikke være kjent med eller ha praktisert Yoga eller Kundalini yoga før. Det viktigste er at do møter med åpent sinn og er nysgjerrig på nye opplevelser.

En Kundalini klasse vil se omtrent slik ut:

1) Tone inn

2) Kriya (et yogasett med Asanas laget for å gi en spesifikk effekt, i dette kurset tilegnet et spesifikt Chakra)

3) Avspenning

4) Meditasjon

5) Tone ut

 

Virya Yoga

I dette semesteret gjør vi yoga utfra alle viryayogaens moduler og fletter inn både flow og litt yin/restorativ yoga - ingen klasser er helt like. Det er et mål at alle skal føle mestring samt få lyst til å sniktitte utenfor komfortsonen. Hver klasse avsluttes med avspenning og hvile Kurset passer for deg som har noe yogaerfaring fra tidligere. For mer informasjon om viryayoga se nordiskyoga.se.

SuperSwing Yoga

Vi tar med oss yogaen opp fra matta og inn i slyngen. Slyngen er med på å stabilisere, styrke og strekke muskulaturen på en trygg og god måte. En god og myk ryggsøyle er viktig og ved hjelp av tyngdekraften og slyngen oppnår vi dette deilige 'rommet' mellom virvlene. Den trygge støtten som slyngen gir i posisjoner som blandt annet hodestående, håndstående og andre oppnedposisjoner, virker beroligende og avstressende.

 

Virya Pulse

VIRYA, fra Sanskrit, betyr energi, entusiasme og glede
PULS, fra Latin (pulsus) betyr slag/støt, altså rytmisk variasjon i blodstrømmens trykk og hastighet i arteriene, fra HJERTET og rundt i kroppen!
MÅ JO VÆRE EN GOD KOMBO. Vi starter alle timer med en pranayama, pusteøvelse og litt hverdagsfilosofi hodet må jo også få lov å jobbe litt. Så følger vi viryaens 10 moduler og avslutter med meditasjon og hvile. Dette kurset passer for deg som har endel yoga praksis fra før, øvet.

 

PÅMELDING

Send en mail til: maja@inspireyoga.no
eller send en SMS til: 93 42 99 92